In de nacht van 14 op 15 juni word ik gebeld door mijn collega Evelien Koote van www.loveandlittle.nl Haar klant, waar ik als geboortefotograaf back-up  voor sta, is in het VU in Amsterdam en de bevalling gaat zo snel, dat Evelien het niet meer gaar redden vanaf haar woonplaats. Of ik wil gaan om de geboorte vast te leggen. Uiteraard!

Ik spring mijn bed uit en zit binnen vijf minuten in de auto, op weg naar Amsterdam. Vanaf Purmerend een kwartiertje rijden op dit tijdstip. Als ik de bevalkamer inkom, tref ik gelukkig nog geen baby aan. Ik ken Menno en Jelita nog van een kennismakingsgesprek een paar jaar geleden, toen ik ook de back-up fotograaf van Evelien was.

Meisje

Ik pak snel mijn spullen, stel mijn camera in en neem mijn positie in. Ik had niet veel later moeten komen, want dochter Evy wordt al snel geboren om 05.17 uur. Wat een prachtig meisje! Menno en Jelita kunnen hun ogen niet van haar afhouden.

Nadat de verloskundige Evy heeft nagekeken en gewogen, wordt ze aangekleed en mag de familie naar huis. Omdat de roze muisjes op zijn op de afdeling, krijgen we beschuit met blauwe muisjes!

Kraamreportage

Ik verlaat als geboortefotograaf samen met het gezin het ziekenhuis en spreek af dat ik later in de week nog een keertje langskom voor wat foto’s met Evy haar broertje Myles erbij tijdens een kraamreportage. En wat is hij trots op zijn kleine zusje! Te schattig.

Bedankt lieve Jelita en Menno dat ik deze foto’s mag delen en uiteraard dat ik het heb mogen vastleggen voor jullie.