HOORN – Er zijn van die momenten dat het echt goed is om je gevoel te volgen als geboortefotograaf. Zo ook bij deze bevalling, die ik mocht vastleggen. De ouders houden het verhaal en de meeste foto’s voor zichzelf, maar onderstaande foto’s mocht ik wel delen van hun prachtige dochter.

Deze geboorte gaat bij mij de boeken in als de snelste ooit waar ik bij was. Ruim op tijd, eigenlijk te vroeg, ging ik die kant al op (2 cm ontsluiting). Ik zag mezelf al daar een half dagje werken. Toen de snelweg afgesloten bleek te zijn, was ik niet in paniek, want ik was ruim op tijd vertrokken. Tot ik in de buurt van het ziekenhuis al een berichtje kreeg van de partner dat het toch wel lekker snel nu ging (8 cm ontsluiting). Ik liep in de hal van het ziekenhuis toen de aanstaande papa mij belde: ‘Ben je er al bijna, want het gaat nu heel snel!’ Toen sloeg de paniek toe. Het zal toch niet???

Perswee

Al rennende  door de gangen viel ik de verloskamer binnen en zag gelukkig nog geen baby of een hoofdje van een baby. Ik pakte snel mijn camera’s, klikte twee foto’s en daar was de baby! Huh?? In wat leek 1 perswee werd de baby gelanceerd! Een prachtig meisje. Haar ouders konden het bijna niet geloven! En de fotograaf ook niet. Wat was ik blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd en op tijd was vertrokken!