Geboortefotografie

Waarom wel een fotograaf inhuren bij je huwelijk, maar niet bij de geboorte van je kindje?

Terwijl dat toch de mooiste dag van je leven is. Als geboortefotograaf leg ik de geboorte van jullie baby van a tot z vast op beeld en schrift, zowel thuis als in het ziekenhuis. Door middel van foto’s en jullie verhaal beleven jullie de geboorte keer op keer opnieuw. “Ik kan me nauwelijks iets herinneren van mijn bevalling, maar dankzij jouw foto’s zie ik mijn kind geboren worden. Zo dierbaar dit geboorteverhaal”, aldus een moeder.

Geboortefotograaf

Sinds 2012 ben ik professioneel geboortefotograaf en heb daardoor veel ervaring opgebouwd met allerlei bevallingen, van een keizersnede tot een badbevalling, van een thuisbevalling tot een ziekenhuisbevalling. Ook tweelingen heb ik geboren mogen zien worden. Geloof me, ieder bevalling is bijzonder en uniek. En ik geniet daar iedere keer weer zo van. Ja, het is intens, soms heftig, intiem, maar een enorm voorrecht om dit moment met de ouders te mogen meemaken en voor ze vast te leggen.

Kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jullie of bij mij thuis, bespreken we vragen als: Waar ga je bevallen, wat wil je liever niet op de foto en wanneer neem je met mij contact op, goed door. Vanaf 38 weken sta ik 24 uur per dag stand-by. Vanaf het moment dat de bevalling goed op gang is, kom ik jullie kant op. Tijdens de bevalling ben ik bijna onzichtbaar aan het werk en breng ik de emoties, de details en nog meer in beeld op papier en camera. En uiteraard kan ik ook een verpleegkundige roepen of een glaasje water halen als dat nodig is.

Na de geboorte blijf ik nog een aantal uur aanwezig om de eerste uurtjes van jullie wereldwondertje vast te leggen, eventueel met de kraamvisite. Zo hoeft de partner geen foto’s te maken en kan zich tijdens de hele bevalling op de mama richten. Want zij heeft jou heel hard nodig!

Ervaringen van ouders

‘Zo blij dat je er op tijd was en onze momenten hebt vastgelegd. Deze foto’s van Fee zijn zo waardevol en prachtig. Zo blij mee! Het voelde echt alsof we je al jaren kennen. Je bent een onwijs lief en fijn mens. We hadden het ons niet beter kunnen wensen.’

Erin & Peter
‘Lieve Sandra, we hebben met z’n drietjes in bed alle foto’s en de film bekeken, WAUW!!! Zo ontzettend blij mee, wat is het prachtig geworden! Ontzettend bedankt. Dit is zo waardevol om alles terug te zien en te beleven. Nogmaals dankjewel, ook dat je nog zo lang in het ziekenhuis bent gebleven. Je bent een topper!’
Lynn & Mark

‘Wat is het weer mooi en emotioneel om de foto’s en de film terug te mogen zien. Los van het feit dat het echt weer prachtige foto’s zijn, zijn we zo dankbaar dat je er weer bij wilde zijn en dit weer voor ons mocht vast leggen. Toen ik erachter kwam dat ik weer zwanger was, zei ik gelijk: we moeten Sandra inschakelen. Met de eerste bevalling is het zo onwijs waardevol voor ons geweest dat jij erbij was en ik zou geen bevalling meer willen doen zonder jou!’

Marouschka & Jeroen

Wauw wauw wauw Sandra. Tranen!! Wat onwijs mooie foto’s en de film ook. Zo dankbaar dat je erbij was. Heel waardevol en bijzonder. We blijven maar kijken naar de foto’s.’

Mignon & Ricardo

Werkgebied

Mijn werkgebied is vanaf Purmerend max anderhalf uur rijden. Zo werk ik veel in Amsterdam, Hoorn, Zaandam, Alkmaar, Utrecht, Amstelveen en Haarlem en dan zowel thuis als in het ziekenhuis.

DELUXE

1495
 • Basis pakket
 • Kennismakingsgesprek
 • Oproepbaar vanaf 38 weken 24 uur per dag
 • Aanwezig bij de bevalling als deze goed op gang is gekomen tot twee uur na de geboorte
 • 75 foto’s digitaal in hoge resolutie
 • luxe mini-album van 15 bij 15

EXCLUSIVE

1795
 • Basis Plus Pakket
 • Kennismakingsgesprek
 • Oproepbaar vanaf 38 weken 24 uur per dag
 • Aanwezig bij de bevalling als deze goed op gang is gekomen tot drie uur na de geboorte met kraambezoek
 • Alle foto’s (125-150) digitaal op hoge resolutie
 • Uitgebreid geboorteverhaal op papier
 • Slideshow op muziek met video en foto’s
 • Luxe album van 20 bij 20

BEAUMONDE

2395 excl. BTW
 • Exclusief Pakket
 • Alles van Basis Plus pakket
 • Handgemaakt album van 25 bij 25 met luxe bewaarbox
 • Een zwangerschap- of kraamreportage inclusief de foto’s

Welkom op de wereld

Wil je toch liever de bevalling zonder mij doen maar wel de eerste momenten graag vastgelegd hebben, dan kun je kiezen voor een Welkom op de wereldshoot. Hierbij begin ik te fotograferen als de baby geboren is en leg daarna de eerste uren vast. Deze shoot kan uitsluitend in Purmerend en 30 kilometer omtrek.

1095
 • Welkom op de wereld
 • Kennismakingsgesprek
 • Oproepbaar vanaf 38 weken 24 uur per dag
 • Aanwezig na de geboorte van de baby circa 2-3 uur
 •  Luxe mini-album van 15 bij 15 met acht pagina’s
 • 60 foto’s digitaal in hoge resolutie
 • Let op: de ‘Welkom op de Wereld’ kan alleen in een straal van 30 kilometer van Purmerend.

Fresh 48

Wil je liever niet de geboorte gefotografeerd hebben maar wel mooie foto’s van jullie pasgeboren kindje met bijvoorbeeld oudere broertjes of zusjes of kraamvisite, dan is de Fresh 48 een ideale optie. Binnen 48 uur kom ik langs om gedurende twee uur foto’s te maken van de ouders met de baby, de kraamvisite en de overige familieleden van het gezin. Dat kan in het ziekenhuis maar ook thuis.

595
 • Fresh Pakket
 • Twee uur fotografie
 • Ruime selectie foto’s op hoge resolutie
 • Luxe mini album van 15 bij 15 met 18 pagina’s

Voor alle pakketten geldt exclusief reis/parkeerkosten à 0,35 eurocent per kilometer, vanaf 10 km van Purmerend. Alle pakketten zijn uit te breiden met losse onderdelen. Neem contact met mij op voor de digitale brochure op info@sandrinosfotografie.nl.

Veelgestelde vragen

Ik werk vanaf mijn woonplaats Purmerend tot anderhalf uur rijden voor de geboortereportages. Zo werk ik veel in Amsterdam, Purmerend, Alkmaar en andere plaatsen in Noord-Holland, maar rijd ook naar Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en een deel van Friesland. De Welkom op de wereldshoot is alleen in Purmerend en directe omgeving te boeken (30 km).

Ja, sterker nog, je moet me bellen! Ik ben vanaf 38 weken 24 uur oproepbaar, maar als de bevalling eerder begint en ik ben beschikbaar, dan kom ik uiteraard gelijk die kant op. Mocht ik niet kunnen, dan kan ik een van mijn collega’s van de beroepsvereniging Geboortefotografen.com direct oproepen via een noodapp.

Ik kan mezelf niet onzichtbaar maken, maar jullie hebben bijna niet in de gaten dat ik er ben. Regelmatig vragen de moeders zich hardop af of ik er nog wel ben! En ook het medische personeel heeft vaak niet eens in de gaten dat ik in een hoekje zit.

Tijdens het kennismakingsgesprek leg ik altijd uit dat ik met een contract werk waarin de wederzijdse afspraken goed staan vermeld. Daarin staat ook onder andere dat ik nooit zonder jullie toestemming een foto online plaats. Ik vraag het na verloop van tijd altijd of ik iets mag delen (het is voor mij mooi promotiemateriaal) en zo ja, dan laat ik eerst zien welke foto’s. Willen jullie de hele reportage liever privé houden, dan respecteer ik dat altijd.

Alsjeblieft niet! Geboortefotografie is zoals het is. Het is op een documentaire wijze vastleggen van wat er gebeurt, zonder dat je ingrijpt of gaat regisseren. Dus er staan ook wel eens handen of delen van andere mensen op de foto. Het is zoals het is. En dat maakt het ook zo mooi en zo echt. Helemaal op het einde, als ik wegga, wil ik wel eens één geposeerde familiefoto maken, maar dat is dan ook alles.

Contact

Voor meer informatie, vul het contactformulier in bij Contact en ik neem zo snel mogelijk contact met jullie op. Het is raadzaam om op tijd een geboortereportage te boeken.

Ik ben mede-oprichter en lid van de professionele vakgroep voor geboortefotografen in Nederland, Dupho Geboorte. Privacy van medisch personeel staat bij ons bovenaan. Ook ben ik aangesloten bij de International Association of Professional Birth Photographers. In 2018 heb ik mijn Brons Master gehaald bij de Master Photographers Network met een serie over geboortefotografie voor een internationale jury. Hiermee ben ik de eerste geboortefotograaf in Nederland die dit behaald heeft.

Sandrinos Fotografie

Een kraamreportage in de eerste weken is ook mogelijk. Kijk hiervoor op mijn andere website: www.sandrinosfotografie.nl