Geplande Keizersnede

Je bent zwanger en je krijgt een geplande keizersnede

Wist je dat ik in veel ziekenhuizen een contract heb om de ok op te mogen bij een keizersnede? Dat ik dus ook bij een keizersnede mooie foto’s kan maken van de geboorte van jullie kindje. Deze foto’s zijn herinneringen voor het leven.

Door mijn ervaring op ok’s weet ik precies waar ik mag staan en waar vooral niet. Ik heb meerdere rondleidingen in ziekenhuizen gehad van het personeel om alle protocollen goed door te nemen. Want het blijft wel een steriele ruimte waar regels gelden en waar geopereerd gaat worden.

Kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jullie thuis nemen we alles door wat belangrijk is om te weten. Zo sta ik vanaf 37 weken oproepbaar voor jullie mocht de bevalling eerder op gang komen waardoor de keizersnede eerder gaat plaatsvinden. Via een groepsapp houden we contact tot de grote dag. 

‘Zo blij dat je er op tijd was en onze momenten hebt vastgelegd. Deze foto’s van Fee zijn zo waardevol en prachtig. Zo blij mee! Het voelde echt alsof we je al jaren kennen. Je bent een onwijs lief en fijn mens. We hadden het ons niet beter kunnen wensen.’

Erin & Peter
‘Lieve Sandra, we hebben met z’n drietjes in bed alle foto’s en de film bekeken, WAUW!!! Zo ontzettend blij mee, wat is het prachtig geworden! Ontzettend bedankt. Dit is zo waardevol om alles terug te zien en te beleven. Nogmaals dankjewel, ook dat je nog zo lang in het ziekenhuis bent gebleven. Je bent een topper!’
Lynn & Mark

‘Wat is het weer mooi en emotioneel om de foto’s en de film terug te mogen zien. Los van het feit dat het echt weer prachtige foto’s zijn, zijn we zo dankbaar dat je er weer bij wilde zijn en dit weer voor ons mocht vast leggen. Toen ik erachter kwam dat ik weer zwanger was, zei ik gelijk: we moeten Sandra inschakelen. Met de eerste bevalling is het zo onwijs waardevol voor ons geweest dat jij erbij was en ik zou geen bevalling meer willen doen zonder jou!’

Marouschka & Jeroen

Wauw wauw wauw Sandra. Tranen!! Wat onwijs mooie foto’s en de film ook. Zo dankbaar dat je erbij was. Heel waardevol en bijzonder. We blijven maar kijken naar de foto’s.’

Mignon & Ricardo

Voorbereidingen

Op de dag van de geplande keizersnede meld ik me met jullie in het ziekenhuis. Ik leg alle voorbereidingen vast tot we naar de ok toe gaan. Die laatste foto van je dikke buik, de laatste foto van jullie met zijn tweeën, de spanning, de emoties. Tijdens de keizersnede fotografeer ik de geboorte van jullie kindje, de controles door de kinderarts of verloskundige en het moment dat jullie kindje bij mama op haar borst wordt gelegd. Ik blijf bij jullie om al die mooie momenten vast te leggen, zodat jullie je helemaal kunnen focussen op elkaar.

Familie op bezoek

Na de keizersnede ga ik met jullie mee naar de recovery ruimte en vervolgens naar de afdeling. Daar zal jullie kindje gewogen worden en andere controles nog krijgen, die ik natuurlijk allemaal vastleg. Tot het aankleden en voeden aan toe. En uiteraard het knuffelen en bewonderen van jullie baby door familie die op bezoek komt.

Zo heb je een complete geboortereportage, waarbij ik op de verlosafdeling ook stukjes kan filmen voor jullie. Zoals het eerste huiltje, het bellen naar familie, het voeden. 

Toestemming

In de volgende ziekenhuizen heb ik toestemming om mee te gaan de ok op. Staat jouw ziekenhuis er niet tussen, schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Dan gaan we in gesprek met het ziekenhuis om te kijken wat mogelijk is. Ik heb in meer ziekenhuizen dan hieronder genoemd op de ok gestaan. De ervaring is vaak dat ze de aanvraag goedkeuren:

 • Dijklanderziekenhuis Hoorn
 • Amsterdam UMC
 • Rode Kruisziekenhuis Beverwijk
 • Zaans Medisch Centrum
 • St. Antonius ziekenhuis Utrecht
 • Meander ziekenhuis Amersfoort
 • HMC Westeinde Den Haag

Geplande Keizersnede vastleggen

1375
 • Welkom op de wereld
 • Kennismakingsgesprek
 • Oproepbaar staan vanaf 37 weken 24 uur per dag
 • Een fotoreportage van de geboorte tot ongeveer 2-3 uur na de geboorte
 • Professionele nabewerking van de foto’s

 • Een selectie met minimaal 100 professioneel bewerkte foto’s in hoge resolutie
 • Video van voor en na de keizersnede (op de ok mag niet gefilmd worden)
 • Binnen 24 uur een kleine preview
 • Een luxe mini-album (15×15) met een selectie van de mooiste foto’s
 • Exclusief reis- en parkeerkosten

Voor alle pakketten geldt exclusief reis/parkeerkosten à 0,35 eurocent per kilometer, vanaf 10 km van Purmerend. Alle pakketten zijn uit te breiden met losse onderdelen. Neem contact met mij op voor de digitale brochure op info@sandrinosfotografie.nl.

Veelgestelde vragen

Ik werk vanaf mijn woonplaats Purmerend tot anderhalf uur rijden voor de geboortereportages. Zo werk ik veel in Amsterdam, Purmerend, Alkmaar en andere plaatsen in Noord-Holland, maar rijd ook naar Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en een deel van Friesland. De Welkom op de wereldshoot is alleen in Purmerend en directe omgeving te boeken (30 km).

Ja, sterker nog, je moet me bellen! Ik ben vanaf 38 weken 24 uur oproepbaar, maar als de bevalling eerder begint en ik ben beschikbaar, dan kom ik uiteraard gelijk die kant op. Mocht ik niet kunnen, dan kan ik een van mijn collega’s van de beroepsvereniging Geboortefotografen.com direct oproepen via een noodapp.

Ik kan mezelf niet onzichtbaar maken, maar jullie hebben bijna niet in de gaten dat ik er ben. Regelmatig vragen de moeders zich hardop af of ik er nog wel ben! En ook het medische personeel heeft vaak niet eens in de gaten dat ik in een hoekje zit.

Tijdens het kennismakingsgesprek leg ik altijd uit dat ik met een contract werk waarin de wederzijdse afspraken goed staan vermeld. Daarin staat ook onder andere dat ik nooit zonder jullie toestemming een foto online plaats. Ik vraag het na verloop van tijd altijd of ik iets mag delen (het is voor mij mooi promotiemateriaal) en zo ja, dan laat ik eerst zien welke foto’s. Willen jullie de hele reportage liever privé houden, dan respecteer ik dat altijd.

Alsjeblieft niet! Geboortefotografie is zoals het is. Het is op een documentaire wijze vastleggen van wat er gebeurt, zonder dat je ingrijpt of gaat regisseren. Dus er staan ook wel eens handen of delen van andere mensen op de foto. Het is zoals het is. En dat maakt het ook zo mooi en zo echt. Helemaal op het einde, als ik wegga, wil ik wel eens één geposeerde familiefoto maken, maar dat is dan ook alles.

Contact

Voor meer informatie, vul het contactformulier in bij Contact en ik neem zo snel mogelijk contact met jullie op. Het is raadzaam om op tijd een geboortereportage te boeken.

Ik ben mede-oprichter en lid van de professionele vakgroep voor geboortefotografen in Nederland, Dupho Geboorte. Privacy van medisch personeel staat bij ons bovenaan. Ook ben ik aangesloten bij de International Association of Professional Birth Photographers. In 2018 heb ik mijn Brons Master gehaald bij de Master Photographers Network met een serie over geboortefotografie voor een internationale jury. Hiermee ben ik de eerste geboortefotograaf in Nederland die dit behaald heeft.

Sandrinos Fotografie

Een kraamreportage in de eerste weken is ook mogelijk. Kijk hiervoor op mijn andere website: www.sandrinosfotografie.nl