PURMEREND – Als geboortefotograaf sta ik vanaf 38 weken 24 uur oproepbaar. Ik zit niet naast de telefoon te wachten thuis tot ik opgeroepen word, maar ga zo zoveel mogelijk door met mijn leven te leven. Met in mijn achterhoofd vragen als: hoe ver is het rijden naar de klanten, kan ik dan nog langs huis om mijn koffer op te halen, etc

Privé afspraken zijn altijd bij mij onder voorbehoud. Het kan zo maar zijn dat ik op het laatste moment niet mee uit eten kan of naar een feestje kom. Best lastig ook, want niks is zeker.

Nu kan ik dat heel goed naast me neerleggen, want ik heb het mooiste beroep wat er is, maar er zijn soms van die afspraken waar je stiekem toch heel graag bij wilt zijn.

Zo ook afgelopen zaterdag, toen vijf vrienden een heel tof feest op het strand gaven ter ere van hun verjaardagen. Ik checkte op de dag zelf de klant nog even en hoopte stiekem dat het stil zou blijven.

Met de georganiseerde bus kon ik niet mee (stel ik moet halverwege de avond weg), maar wel met mijn eigen auto. Jurkje en hakken aan en met de rolkoffer mee met alle apparatuur, kleding en schoenen voor het geval ik weggeroepen zou worden, kon ik zaterdagavond toch naar het feest!

Nu krijg je wel wat vreemde blikken en vragen als je met zo’n koffer binnen komt rollen. Variërend van of ik moet optreden, ik blijf slapen of de stripper ben (dat was wel een grapje).

Het bleef de hele avond rustig op de mobiel en ik genoot enorm dat ik er bij was, ook met een spaatje blauw.