In dit vak kun je niet zonder collega’s. Als geboortefotograaf doe je er alles aan om bij de geboorte aanwezig te zijn, maar 100% garantie kun je nooit geven. Je kunt ziek worden, autopech of in een enorme file terechtkomen. Of een bevalling gaat zo snel, dat je weet dat je het nooit op tijd gaat halen omdat je verder weg woont. Hoe fijn is het dan dat je kunt terugvallen op professionele collega’s.

Sneeuw

Zo word ik op 24 januari door mijn collega Evelien Koote van www.loveandlittle.nl gebeld of ik met spoed naar een bevalling in Alkmaar kan gaan. Het sneeuwt die dag en de bevalling gaat zo snel, dat zij het nooit op tijd meer kan halen gezien de afstand. Ik zit binnen vijf minuten in de auto en rijd vanuit Purmerend over gladde wegen naar Alkmaar. De mama heeft al bijna volledige ontsluiting en er wordt op mij gewacht met het breken van de vliezen. Hoe tof is dat!

Eenmaal aangekomen in de slaapkamer gaat het razendsnel en tien minuten later wordt de kleine Amy geboren. Al snel komen de nieuwsgierige familieleden een kijkje nemen. Het broertje van Amy, Bram, kan zijn ogen niet van haar afhouden en blijft haar kusjes geven. Zo lief!

Terugvallen

Als ouders hoop je natuurlijk altijd dat jouw geboortefotograaf erbij aanwezig is, maar soms moet je het uit handen geven als fotograaf en dat is erg zuur.  Het belangrijkste is dat de ouders mooie geboortefoto’s krijgen. Met de beroepsvereniging www.geboortefotografen.com kan ik altijd terugvallen op professionele geboortefotografen en tevens lieve collega’s in heel Nederland en België en dat is voor zowel de klanten als de fotografen een heel geruststellend idee. We hebben zelfs een nood-app voor spoedsituaties.

Lieve ouders van Amy, gefeliciteerd nogmaals met jullie mooie dochter. Ook al kenden we elkaar niet, het voelde erg vertrouwd om de reportage voor jullie te mogen maken. Dank voor de toestemming van deze foto’s.