Als je van een klant na een tijdje weer een berichtje of telefoontje krijgt, betekent dat meestal leuk nieuws. Zo ook bij deze ouders. De geboorte van hun eerste dochter heb ik vastgelegd en dat was een hele spannende. Met 29 weken werd met een keizersnede hun dochter in het WKZ in Utrecht geboren. En ik mocht het vastleggen als geboortefotograaf. Zie voor dit geboorteverhaal: https://sandrinosgeboortefotografie.nl/een-piepklein-vechtertje-van-29-weken/

Nu wordt een tweede kindje verwacht begin september, maar is de kans weer groot dat het kindje te vroeg geboren gaat worden. Uiteraard wil ik dit als geboortefotograaf weer heel graag voor deze ouders doen, zij hebben echt een speciaal plekje in mijn hart.

Controles

De mama wordt extra in de gaten gehouden tijdens de zwangerschap. Gelukkig verlopen de controles allemaal goed en gaan we voorbij de 29, 30, 31 en 32 weken. Wat ontzettend fijn voor ze, want iedere dag en iedere week langer in de buik is weer minder tijd in het ziekenhuis in principe. We houden veel contact en wachten af wat gaat komen. We hadden allemaal op een normale zwangerschap gehoopt en nu blijkt dat ook uit te komen.

Pijn

In de 35ste week begint het ‘s nachts te rommelen en wordt de mama wakker van de pijn. De volgende dag meldt ze zich in het ziekenhuis waar ze op de CTG een hartritmestoornis bij de baby zien. Een geplande keizersnede wordt voor een aantal dagen later afgesproken, maar de mama wordt al eerder opgenomen. Ik krijg als geboortefotograaf wederom toestemming van het ziekenhuis om de geboorte te mogen vastleggen voor de ouders, waar ik het ziekenhuis enorm dankbaar voor ben.

De geplande datum voor de keizersnede halen we alleen niet, omdat de mama zieker begint te worden. Er wordt besloten om het kindje eerder te gaan halen. De papa belt mij die vrijdag 9 augustus in paniek op, dat ze de baby NU gaan halen. Ik spring in mijn auto en rijd veel te hard naar het WKZ in Utrecht toe. Als ik de gang op ren, met mijn hart in mijn keel, stelt een verpleegkundige mij gerust: ‘Geen paniek, we zijn nog niet zover om naar de o.k. te gaan’. Vlak na mij komt de papa buiten adem aangerend. Hij heeft nog veel harder gereden om op tijd te zijn. Pfff, wat een spanning en wat een opluchting dat we op tijd zijn!

Restaurant

We zeggen de mama even gedag en gaan snel naar het restaurant om wat te eten en te drinken, zodat we goed voorbereid naar de o.k. straks kunnen gaan. Gelukkig hoeven we niet te lang te wachten en vertrekken we naar de o.k. De mama wordt net als bij de eerste keizersnede onder volledige narcose gebracht. daarna mogen de papa en ik naar binnen en neem ik als geboortefotograaf mijn positie in. Uit ervaring weet ik hoe snel een keizersnede gaat. Om 14.46 uur wordt Jeannine geboren, op het oog al een stuk groter dan haar zusje van 960 gram.

De kinderarts kijkt haar snel na en helpt haar met de ademhaling. Aan papa de eer om de navelstreng verder af te knippen. Jeannine doet het goed en al snel gaan we naar de neonatologie afdeling, waar ze in de couveuse wordt gelegd. Na een tijdje mag ze al huid op huid bij haar papa, hoe mooi is dat! Jeannine weegt 1985 gram en doet het naar omstandigheden goed.

Ontroerend

Zodra mama uit de narcose ontwaakt is, wordt ze naar haar dochter gebracht. Een ontroerend moment als ze voor het eerst haar dochter ziet en ook al mag vasthouden. Bij hun eerste dochter duurde dit soort momenten veel langer. Ik laat de gelukkige ouders achter en spreek met ze af dat ze me op de hoogte houden. Hun oudste dochter mag haar zusje nog niet ontmoeten voorlopig, dus we spreken af dat we die ontmoeting later een keer vastleggen.

Jeannine krijgt in de dagen na de geboorte nog een terugslag in verband met een bacterie en komt zelfs op de i.c. te liggen. Gelukkig knapt ze op en mag ze naar huis, waar haar trotse zus eindelijk de baby kan zien en vasthouden!

 

Lieve ouders, bedankt dat ik als geboortefotograaf ook deze bijzondere geboorte voor jullie heb mogen vastleggen. Gelukkig zien we elkaar nog voor andere leuke fotoshoots, zodat ik de meiden kan volgen.

 

Liefs Sandra